Vježbanje u trudnoći

Trudnoća je jedno posebno razdoblje u životu žene.To je vrijeme kada se događaju promjene kako na emocionalnom tako i na fizičkom planu.Žena postaje svjesnija svoga tijela i onoga što se dešava u njemu.

Vježbe su jedan od načina koji pomaže trudnici da što lakše prođe kroz cijeli taj proces vezan uz trudnoću.Jedan od važnih preduvjeta za vježbanje je zdrava i uredna trudnoća.

Nakon što ste se posavjetovali sa svojim ginekologom možete krenuti sa vježbanjem.Zavisno od vaše kondicije i o tome da li ste se bavili prije trudnoće s vježbanjem, možete odabrati program koji najviše odgovara vama.

Vježbanjem se započinje nakon 13.tjedna, ili prije ukoliko ste se bavili vježbanjem i prije trudnoće i želite nastaviti i za vrijeme trudnoće a osjećate se dobro i Vaš liječnik vam je dao zeleno svijetlo da možete nastaviti sa vježbanjem.

U Body balance studiju se provode vježbe za trudnice koje su bazirane na elementima pilatesa i yoge.Program je složen od ciljanih vježbi prilagođenim svakom tromjesječju trudnoće. Sastoji se od vježbi za posturu tijela,vježbi istezanja i ciljanog jačanja mišića,tehnika disanja i tiskanja za porod i vježbi relaksacije.

Vježbe imaju blagotvoran učinak na tijelo smirujući ga i opuštajući  ga,što je vrlo važno za mamu i bebu.Vježbe smanjuju napetosti i bolove u kralježnici,poboljšavaju cirkulaciju i pridonose boljem općem stanju trudnice.

Vježbe se izvode u malim grupama (5-6 trudnica ) i pod stručnim vodstvom višeg fizioterapeuta.

Prenatal pilates

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.