Knjiga o majčinstvu

Zanimljiva knjiga o majčinstvu pisana iz osobnog iskustva jedne mame ; )
Ovdje možete pročitati ukratko o čemu se radi u knjizi autorice Dijane Polonijo moje drage klijentice koja je vježbala sa nama u studiju za vrijeme svoje trudnoće.
Sve čitateljice koje pri ispunjavanju narudžbenice u polje komentara upišu Body balance dobit će 20 % popusta pri kupnji.

BEBA DOLAZI…

PRIPREMA,POZOR START!

Sve što ste željeli znati o majčinstvu, a niste se usudili pitati sada možete pronaći u knjizi “Priprema,Pozor,Start !”- emocionalnom vodiču za „preživljavanje” prve godine . Dijanu Polonijo, autoricu & majku dvogodišnje Tare, za spisateljsku aktivnost motiviralo je osobno iskustvo  & emocionalne turbulencije koje donosi to divno, ali i iscrpljujuće razdoblje.

Priprema, Pozor, Start !

Glavna misija knjige jest da pomogne novopečenim mamama da se uspješno nose u novoj ulozi-ulozi mame. Glavne teme  su načini kako da si mama olakša prvu godinu i „preživi” taj najturbulentniji period života. Stručnjaci  ističu kako su prve tri godine  djetetovog života najbitnije za kvalitetan emocionalan razvoj djeteta.  A za to je presudna  sretna mama.

Porodiljni dopust kao razdoblje kreativnosti

”Za vrijeme porodiljnog dopusta sam imala veliku potrebu ukrasti dio vremena za sebe i posvetiti se svojim hobijima, međutim često mi to nije išlo od ruke. Počela sam intenzivno čitati i shvatila sam da mi knjiga uistinu može biti najbolji prijatelj na tom putu. Gdje god se nalazila sa svojom bebom, u trenu kad bi zaspala ja bi se uhvatila čitanja. Tada sam shvatila da sva literatura o majčinstvu donosi odgovore vezane za fizičke promjene u trudnoći, a ja sam željela znati više o emocionalnom aspektu tog iskustva. I tako sam počela pisati dnevnik, koji se pretočio u  vlastitu knjigu.“

Po čemu se „Priprema, pozor, start!“ razlikuje od drugih knjiga o trudnoći i majčinstvu?

Knjiga je razgovornog tona, kad ju čitate imate dojam da pričate s prijateljicom. Iskrena je, možda u nekim dijelovima dotiče  bolna područja, ali opet takve stvari se događaju pisalo se o njima ili ne. Ne prodaje ideal da postoji savršena mama.  Emocionalno je nabijena, i možda u nekim dijelovima feministički nastrojena . Sve u svemu totalno drukčija od drugih.

Glavna majčinska uloga:

Najvažnije je biti tu. U dobru i zlu.Bez prtljaga prošlosti i utega budućnosti. Dati djetetu prazan papir i kist da sam naslika svoju životnu sliku. Vaš jedini zadatak je dati toj slici začina koji su besplatni : žličicu nježnosti, dvije žličice strpljenja, 20 g potpore, grančicu razumjevanja i sve dobro zaliti ljubavlju.

Tabu tebe vezane za majčinstvo o kojima se u medijima ili općenito u društvu ne priča:

  1. Žena nije nužno “ po defaultu” spremna & stvorena  za majčinstvo,
  2. Nije životna želja svake žene imati dijete,
  3. Nije nužno imati partnera ili biti u braku za kvalitetan odgoj djeteta ,
  4. Postporođajna depresija

Kako se postaje sretna mama?

Sretna mama : žena koja brine o svom izgledu, o stanju svog uma, koja je svjesna svih svojih uloga i u nijednoj ne pretjeruje, ostvaruje se na više područja ako ima tu potrebu, radi posao koji voli ili ga bar pokušava naći, nikada ne odustaje od svojih snova, daje se u onoj mjeri u kojoj joj ostaje dovoljno sebe za sebe, zna reći NE, uglavnom je ljubazna i spremna pomoći, pokušava se riješiti loših obrazaca. Jednom rečenicom-žena koja radi na sebi kako bi mogla biti uzor svom djetetu.

Za vlastiiti primjerak knjige posjetite www. pripremapozorstart.com , i sve čitateljice koje pri ispunjavanju narudžbenice u polje komentara upišu Body balance dobit će 20 % popusta pri kupnji.

http://www.facebook.com/PripremaPozorStart?ref=hl

http://www.youtube.com/user/pripremapozorstart?feature=results_main

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.